گزارش‌های نرم افزار حسابداری

دلایل استفاده از نرم افزارهای حسابداری

افزایش دقت در انجام محاسبات

نرم افزار حسابداری می‌تواند به افزایش دقت در امور مالی شما با کاهش یا حذف خطاهای انسانی در محاسبه کمک کند. فرایندهای حسابداری دستی شامل بسیاری از محاسبات ریاضی با دست است. یک محاسبه نادرست در اوایل فرآیند می‌تواند تأثیر زیادی بر محاسبات بعدی داشته باشد. از سوی دیگر، کامپیوترها عملا قادر به ایجاد چنین خطایی نیستند. با این حال، لازم به ذکر است که نرم افزار مالی حسابداری از خطاهای انسانی ناشی از ورود داده‌ها یا اشتباهات تفسیری مصون نیست.

 

 

افزایش سرعت

با استفاده از نرم افزار حسابداری، کسب و کارها قادر به پردازش حساب‌های خود با سرعت بیشتری نسبت به پردازش دستی هستند. بخشی از این افزایش سرعت ناشی از استفاده از رایانه‌ها است که قادر به پردازش ارقام بسیار سریعتر از مغز انسان است. علاوه بر این، نرم افزار حسابداری به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا کارایی را با معرفی اتوماسیون مناسب خدمات مالی بهینه سازی کنند. برای مثال، یک کسب و کار باید مالیات فروش را در تمام معاملات خود ثبت کند. نرم افزار حسابداری در خدمات حسابداری می‌تواند به صورت اتوماتیک برای هر ورودی مالیات تعیین شده را اتخاذ کند.

کاهش هزینه‌ها

مزایای ناشی از سرعت و کارآیی نرم افزار حسابداری اغلب منجر به کاهش هزینه‌های کلی می‌شود. استفاده از یک برنامه حسابداری به هر یک از اعضای تیم حسابداری این اجازه را می‌دهد که در زمان کمتری کار بیشتری را انجام دهند. به طور بالقوه به این معنی است که افراد کمتری برای انجام کار حسابداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این به نوبه خود، می‌تواند هزینه‌های اداری حسابداری را کاهش دهد.

ارائه انواع گزارش‌ها

نرم افزار بنکداری حسابداری کمک می‌کند تا اطلاعات مالی، دقیق و به موقع در اختیار کارکنان قرار بگیرد. به عنوان مثال فرض کنید یک مدیر مالی شرکت باید یک گزارش از نقدینگی داشته باشد تا دو ساعت دیگر در جلسه ارائه دهد. بسیاری نرم افزارهای حسابداری کاربران را قادر می‌سازند تا گزارش‌های متنوع مالی را، تنها با پر کردن یک فرم و یا کلیک بر روی یک دکمه داشته باشند. این در حالی است که ایجاد چنین گزارشی به صورت دستی می‌تواند یک فرایند وقت گیر باشد.

کاهش مالیات

پرداخت مالیات‌های کسب و کار شما می‌تواند یک فرایند پیچیده باشد و مستلزم پیگیری تمام معاملات شما باشد. نرم افزار حسابداری تحت وب کمک می‌کند تا این فرایند را ساده‌تر انجام دهید و اطمینان حاصل شود که تمام جزئیات مالی کسب و کار شما در یک مکان قرار دارد.

نرم افزار های حسابداری

بهترین نرم افزار حسابداری، در واقع نرم افزاری است که بتواند نیاز های شما را در حوزه تولید کالا و خدمات بر طرف کرد و بتواند مدیریت بهینه و اثر بخش شما را در کنترل و مدیریت هوشمندانه دخل و خرج، یاری دهد. ما هیچ بهترین نرم افزار حسابداری برای پوشش همه نوع فعالیت های کسب و کار نداریم و هر کسب و کاری باید قادر باشد بر اساس نیاز سنجی موثر خود و بر اساس اهداف و رفتار سازمانی تدوین شد، به دنبال استقرار یک نرم افزار کنترل فرآیند های مالی درون و برون سازمانی باشد.

شمار نرم افزار های حسابداری و حسابرسی عمومی و تخصصی با پیشرفت فناوری و استاندارد های مالی، در حال  افزایش بوده و نیاز مدیران ارشد مالی به سامانه های کارا جهت رصد هوشمندانه و مستمر فعالیت های خرید و فروش محصولات و خدمات شرکت ها و سازمان ها نیز به موازات رشد اقتصاد و فناوری، روند صعودی دارد. نرم افزار مالی و حسابداری می بایست در حد اندازه و نیاز سازمان بوده  و بعضا شرکت های دولتی و خصوصی نیاز به طراحی نرم افزار اختصاصی برای خود دارند که زیر سیستم های متنوع آن ها را پوشش دهد. انتخاب نادرست نرم افزار حسابداری می تواند هزینه ها را افزایش داده و منجر به اختلال در فعالیت مالی سازمان / شرکت شود.

استاندارد های حسابداری مرتب تغییر می کند و فرم ها و شیوه نامه های حسابرسی و مالیاتی و ارزش افزوده نیز هر سال دست خوش تغییر می شود. به خصوص ضرایب بیمه پرسنلی و هزینه های بانکی و امثالهم. لذا در کنار تغییر سیاست های سازمانی و ظهور فناوری های نوین مدیریت مالی، انتخاب نرم افزار حسابداری روز به روز مشکل می شود و نیاز به مشاوره تخصصی برای انتخاب و استقرار یک سیستم هوشمند مدیریت مالی دارید.

گزارش امروز نگاهی  دارد به آنچه از یک نرم افزار حسابداری خوب انتظار داریم.

نرم افزار مالی

یکی از متداول ترین سیستم های حسابداری، مدیریت فاکتور و صدور صورتحساب است که از مغازه های کوچک تا شرکت های چند ملیتی به این سیستم نیاز مبرم دارند. برای بررسی پرداخت های مشتری به صورت اتوماتیک و کاهش خطای منابع انسانی، این سیستم های مدیریت فاکتور از انبار تا مغازه، قابل استفاده خواهد بود. نرم افزار های پر طرفدار که طیف متنوعی از صنایع را در بر می گیرد.

نرم افزار بودجه بندی و پیش بینی از دیگر نرم افزار های حسابداری است که کاربرد بسیار دارد. پیش بینی هزینه ها، چشم انداز خوبی را در اختیار مدیریت ارشد می دهد تا فاصله خود با VISION/MISSION را بهتر ردیابی کند. این سیستم ها به طور معمول در کسب و کار هایی مورد استفاده قرار می گیرد که پیش بینی های مختلف را با بودجه ادغام می کنند تا در تصمیم گیری های چند متغیره، دیتا محور باشند.

برخی دیگر از نرم افزار های حسابداری، دارایی ثابت را بررسی می کند. این نوع از سیستم های حسابداری، دارایی های ثایت را با ارائه یک پایگاه دیتا مرکزی از دارایی از زمان ورود و خروج گرفته تا تاریخچه حسابداری و استهلاک و امثالهم کنترل می کنند که در شرکت های سهامی عام، کاربرد زیادی دارد.

نرم افزار های حسابداری مدیریت حقوق و دستمزد هم متداول ترین نرم افزار ها هستند که فیش  حقوق صادر می کنند. پرداخت مالیات های دارایی  ماهانه و ارزش افزوده فصلی و حق بیمه پرسنل و بررسی ماموریت و مزایای منابع انسانی از جمله مسئولیت های این نرم افزار ها به شمار می روند.

چه نرم افزار حسابداری مناسب شرکت ما است؟

شما یا شرکت و کسب و کار کوچک و متوسط (sme) هستید یا شرکت های بزرگ که نیاز به برنامه ریزی منابع انسانی (ERP) و کنترل مالی جامع دارید و معمولا نرم افزار های ORACLE یا SAP‌ مناسب خواهد بود. در هر حال، فهم دقیق از نیازهای سازمانی و انتظارات ثابت و متغیر، در انتخاب یک نرم افزار حسابداری مطلوب تاثیر گذار است.

 

 

سوالات متداول اظهارنامه مالیاتی

مطمئنا برای بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی برخی اصطلاحات و تعریفات موجود در قانون مالیات های مستقیم نامشخص و شاید گیج کننده باشد.

در ادامه به چندین پرسشی که ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد پاسخ خواهیم داد از جمله اینکه سال مالیاتی چیست؟ و یا اینکه چه کسانی موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی خواهند بود؟ همچنین به بررسی مبحث تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی نیز خواهیم پرداخت  و در انتها در رابطه با اینکه در صورت عدم تنظیم اظهارنامه مالیاتی و یا عدم ارسال آن به سازمان امور مالیاتی چه خواهد شد نیز اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

 

سال مالیاتی

یکی از سوالات مودیان مالیاتی این است که سال مالیاتی به چه معناست و از چه تاریخی شروع و تا چه تاریخی ادامه می یابد. در پاسخ به این دوستان باید چنین گفت که سال مالیاتی برابر با یک سال شمسی بوده و از اول فروردین هر سال شروع می شود و در انتهای اسفند همان سال نیز ادامه خواهد داشت، این در حالی است که برای اشخصا حقوقی که در اساس نامه آنها سال مالیاتی در تاریخ دیگری قید شده است ملاک تعیین شروع و پایان سال مالیاتی، تاریخ قید شده در اساسنامه شرکت یا موسسه خواهد بود.
 

چه کسانی موظف به تنظیم اظهارنامه‌ مالیاتی هستند؟

با توجه به اینکه لیست کسانی که در زمره تنظیم کنندگان اظهارنامه مالیاتی در ماده یک قانون مالیات های مستقیم آمده است ارائه این لیست به دلیل طولانی بودن آن توسط شرکت حسابداری مالی امکان پذیر نبوده و در صورتی که مایلید تا از لیست تمامی کسب و کار هایی که ملزم به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند مطلع شوید می توانید به بند یک قانون مالیات های مستقیم مراجعه نمایید. به طور خلاصه می توان گفت که تمامی اشخصا حقیقی و حقوقی که در ماده یک قانون مالیات های مستقیم به آن اشاره شده است ملزم به ارائه اظهارنامه مربوط به کسب و کار خود بوده و تخطی از آن موجب اعمال جریمه هایی برای کسب و کار آنها خواهد شد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

نحوه‌ پر کردن اظهارنامه‌ مالیاتی

تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی زمان مشخصی دارد که توسط سازمان امور مالیاتی در قانون مالیات های مستقیم تمامی تاریخ های در نظر گرفته شده قید شده است و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست ظرف مدت زمان مشخص نسبت به پر کردن اظهارنامه مالیاتی مربوط به کسب و کار خود و تسلیم نمودن آن به اداره امور مالیاتی محل اقامت یا اداره امور مالیاتی محل وقوع دفتر شخص حقوقی اقدام نمایند.

توجه داشته باشید که هر مودی مالیاتی تا ۳۱ تیر هر سال فرصت دارد تا نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی و همچنین فیش واریز مالیات خود اقدام نماید. با توجه به پیش روی دولت به سمت دولت الکترونیک از سال ۹۱ تمامی مراحل تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی به همراه پرداخت مالیات کسب و کارها به صورت اینترنتی بوده و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اداره های مربوطه نخواهد بود.

برای پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی ۲۶ جدول زیر باید تکمیل گردد

جدول ١: پرداخت‌های مربوط به این اظهارنامه

جدول ٢: اطلاعات مجوزهای تأسیس و بهره‌برداری

جدول ٣: اسامی اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل

جدول ۴: فهرست دفاتر رسمی ثبت شده

جدول ۵: جزییات پذیرش بورس سهام

جدول ۶:درآمدهایی که مالیات آنها قبلا به صورت مقطوع پرداخت شده است

جدول ٧: درآمدهای معاف

جدول ٨: استهلاک زیان سنواتی

جدول ٩: معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی

جدول ١٠: توسعه، نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و معدنی (ماده‌ی ١٣٨ ق.م.م.)

جدول ١١: معافیت‌ها و بخشودگی‌های درآمد حاصل از فعالیت‌های خارج از کشور (کسر از مالیات مقرر) تبصره‌ی ماده‌ی ١٨٠

جدول ١٢: فعالیت‌های حاصل از توافقنامه‌های مالیاتی موضوع ماده‌ی ١۶٨ ق.م.م.

جدول ١٣: ثبت کمک‌های مالی پرداختی

جدول ١۴: ترازنامه

جدول ١۵: صورت سود و زیان

جدول ١۶: گردش حساب سود (زیان) انباشته

جدول ١٧: موجودی مواد و کالا

جدول ١٨: سرمایه

جدول ١٩: انواع محصولات اصلی به ترتیب بیشترین فروش

جدول ٢٠: بهای تمام شده‌ی کالای فروش رفته

جدول ٢١: بهای تمام شده‌ی کار انجام شده پیمانکاری/ خدمات

جدول ٢٢: تعداد کارکنان

جدول ٢٣: درآمد ناخالص پیمانکاری/ ارائه‌ی خدمت

جدول ٢۴: فهرست صادرات و مابازاءِ دریافتی

جدول ٢۵: اطلاعات مالک/ مالکین

جدول ٢۶: اطلاعات سرمایه‌گذاری خارجی

در صورتی که تمامی جداول شرح داده شده در بالا را به صورت واقعی و منطبق با مدارک ارسالی به سازمان امور مالیاتی پر نموده باشید اظهارنامه ارسالی شما ملاک تصمیم گیری برای تعیین مالیات شما خواهد بود و می توانید مالیات پیش بینی شده خود را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایید.